Over Pauropus Doetinchem

Al zestien jaar werkt Pauropus in Doetinchem. Bij Pauropus gaan mensen met een (door allerlei omstandigheden opgelopen) achterstand op de arbeidsmarkt aan de slag op klussen die Pauropus uitvoert. Dit doen zij in een klein team onder begeleiding van een werkmeester. Het werk is meestal in de bouw of in het groen. Je kunt denken aan hovenierswerk bij bedrijven en particulieren, bestratingen schoonmaken van aanslag en onkruid, onderhoud aan parkeerterreinen en bruggen, zwerfafval verwijderen in de Achterhoek, sloopwerkzaamheden, etc, etc. Op deze manier doen kandidaten weer werkritme op, vergroten zij hun kennis, en ook hun sociale contacten. Iedereen die de handen uit de mouwen wil steken en fysiek in orde is krijgt een kans. “Nee” wordt nooit gezegd. Belangrijke opdrachtgevers voor werk zijn gemeentes in de Achterhoek. Ook wordt met de reclassering en justitie samengewerkt voor het aanbod van werkers.

“Het is nooit te laat om te starten”

In Doetinchem is ook Laborijn actief. Zoals Laborijn op zijn website meldt is het een bedrijf dat de uitvoeringsorganisatie is van de Participatiewet en de Wsw voor de gemeenten Doetinchem, Aalten en Oude IJsselstreek en de Wsw voor de gemeente Montferland. De doelstelling van Laborijn is dat iedere inwoner naar vermogen deelneemt aan de samenleving, bij voorkeur via betaald werk en als dit (nog) niet mogelijk is door (maatschappelijke) participatie. Voor het laatste wordt Pauropus ingeschakeld. De begeleiding tijdens het werk wordt door Pauropus verzorgd, de begeleiding gedurende het traject door Laborijn.
 
Naast het doorstromen naar regulier werk bestaat de mogelijkheid dat de kandidaten, bij wijze van tussenoplossing, met een tijdelijk contract in dienst komen bij IJzersterk BV (een zusterbedrijf van Pauropus). Voor meer informatie bezoek de website van IJzersterk.

Openingstijden

Maandag 8:00 uur tot 17:00 uur
Dinsdag 8:00 uur tot 17:00 uur
Woensdag 8:00 uur tot 17:00 uur
Donderdag 8:00 uur tot 17:00 uur
Vrijdag 8:00 uur tot 17:00 uur
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Bereikbaarheid

Ons pand ligt vlak bij het NS station en de Rabobank.

We bevinden ons in het pand van De Groenmakers. Als u daar naar binnen gaat, vraagt u dan naar Pauropus Doetinchem.

Ambachtstraat 15, 7005 AM Doetinchem