Over Pauropus Zwolle


Al zestien jaar werkt Pauropus in Zwolle. Bij Pauropus gaan mensen met een (door allerlei omstandigheden opgelopen) achterstand op de arbeidsmarkt aan de slag op klussen die Pauropus uitvoert. Dit doen zij in een klein team onder begeleiding van een werkmeester. Het werk is meestal in de bouw of in het groen. Je kunt denken aan hovenierswerk bij bedrijven en particulieren, bestratingen schoonmaken van aanslag en onkruid, onderhoud aan parkeerterreinen en bruggen, zwerfafval verwijderen in Zwolle, sloopwerkzaamheden, etc, etc. Op deze manier doen kandidaten weer werkritme op, vergroten zij hun kennis, en ook hun sociale contacten. Iedereen die de handen uit de mouwen wil steken en fysiek in orde is krijgt een kans. “Nee” wordt nooit gezegd. Een belangrijke opdrachtgever voor werk is de gemeente Zwolle.Ook wordt met de reclassering en justitie samengewerkt voor het aanbod van werkers.

“Meedoen in de maatschappij levert zoveel moois op”

In Zwolle is ook Tiem actief. Zoals Tiem op zijn website meldt is het een bedrijf dat werkt voor het deel van de samenleving waarvoor ‘mee doen’ in de maatschappij geen vanzelfsprekendheid is. Terwijl mee doen in die maatschappij zoveel moois oplevert. Een gevoel van eigenwaarde, sociale contacten, er toe doen, zelfredzaamheid en plezier! Pauropus doet hetzelfde. Pauropus werkt al jaren voor Tiem. Sinds april 2020 is een innige samenwerking van start gegaan. In de vestiging van Tiem in Zwolle is sinds die tijd Pauropus gevestigd. Tiem laat mensen met een ‘participatie-wet-uitkering’ werkervaring opdoen bij Pauropus, om de werkzaamheden uit te voeren zoals boven omschreven. De begeleiding tijdens het werk wordt door Pauropus verzorgd, de begeleiding gedurende het traject door Tiem. Naast het doorstromen naar regulier werk bestaat de mogelijkheid dat de kandidaten, bij wijze van tussenoplossing, met een tijdelijk contract in dienst komen bij IJzersterk BV (een zusterbedrijf van Pauropus). Voor meer informatie bezoek de website van IJzersterk.

Openingstijden

Maandag
8:00 uur tot 17:00 uur
Dinsdag
8:00 uur tot 17:00 uur
Woensdag
8:00 uur tot 17:00 uur
Donderdag
8:00 uur tot 17:00 uur
Vrijdag
8:00 uur tot 17:00 uur
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Bereikbaarheid

Ons pand is gelegen in park Het Engelse Werk achter het restaurant ‘De Uitspanning’.

Wanneer u vanaf de Ruiterlaan het restaurant nadert ziet u aan uw linkerhand een pad dat naar beneden loopt naar een parkeerplaats.

Wanneer u hier afslaat bereikt u ons pand.

Lingenstraat 9, 8028 PM Zwolle


06-17009635
info@pauropus.nl

Nieuws Pauropus Zwolle03 jun 21

IJzersterk keurmerk voor Pauropus!


Lees verder09 feb 21

Sneeuw opruimers nodig?


Lees verder08 dec 20

Samenwerking met Tiem belicht


Lees verder